1-0 Nicklas Mattsson (Gustav Lindquist) 65 min

Varningar
Nicklas Mattsson 36 min
Michael Nilsson 67 min
Robin Liljegren 90 min

ÖT Smygehuk vann den så otroligt viktiga seriefinalen mot Sjöbo med 1-0 efter årets bästa insats. Matchen i sig måste ha varit en av tidernas bästa division 5 match då den spelades under 90 minuter i ett väldigt högt tempo. Båda lagen försökte spela fotboll men det var hemmalaget som stod för i stort sett samtliga farligheter. Under matchens första 25 minuter kände man att detta kommer att bli en oerhört tuff batalj med få mål. Inget av lagen ville göra några misstag men ÖT Smygehuk stod för den bästa fotbollen. Det dröjde ända till den 26:e minuten innan lagledaren fick anteckna i sin svarta bok. Johan Revesz slog då en otroligt fin långboll mot Oliver Oliveros som sprintar ifrån försvararna och närmar sig kortlinjen. Anders Nilsson finns med inne i boxen och om Oliver väljer att skjuta eller passa låter jag vara osagt men bollen smiter precis förbi Anders Nilssons fötter och ut till inspark. Efter den chansen började det hetta till och ÖT Smygehuk radade upp fina kombinationer. I den 31:a minuten släpper Robin Mårtensson bollen in till Anders Nilsson på högerkanten. Anders vänder bort sin försvarare och går inåt och avlossar ett skott mot bortre krysset som målvakten gör en makalös räddning på och får ut bollen till hörna. I den 34:e minuten slår Johan Revesz en bra frispark som Anders Nilsson skarvar ner mot en framstormande Oliver Oliveros som skjuter direkt men bollen går tyvärr högt över. I den första halvlekens slutminut kommer ÖT Smygehuk i ett två mot ett läge från egen planhalva där Oliver Oliveros på vänsterkanten börjar sin löpning med boll mot mål. Robin Mårtensson gör en fantastisk 70 meterslöpning centralt. När Oliver närmar sig straffområdet attackerar försvararen honom och Oliver ska bara lägg över bollen till den fria Robin men Olivers passning går bakom Robin och chansen rinner ut i sanden. Första halvlek slutar mållös och samtliga ÖT Smygehuk spelare har lagt ner ett oerhört stort jobb och vill vinna till varje pris. Det fanns ingen andledning att göra några byte i paus för samtliga gjorde exakt vad de skulle där ute på planen. Vi sade att vi skulle fortsätta spela vårt spel och att utdelningen kommer. Det märktes på en del av Sjöbospelarna att de var tagna av allvaret. Andra halvlek inleds som den första utan målchanser under första kvarten. I den 60:e minuten slår Johan Revesz en fin frispark från höger mot första stolpen där Gustav Lindquist dyker upp och skarvar bollen strax utanför. Nu startar jakten än en gång på ett ledningsmål för hemmapojkarna. Under några minuter tar vi över taktpinnen totalt. I den 63:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark i utmärkt högerläge cirka 25 meter från mål. Gustav Lindquist slår en perfekt frispark över muren där en framstormande Robin Mårtensson blir fri från 3-4 meter och Robin försöker att bara toucha bollen men han får en för ren träff och bollen går över målet. Mycket nära där. I den 65:e minuten får ÖT Smygehuk ett nytt frisparksläge på exakt samma plats som för två minuter sen. Mycket duktige Gustav Lindquist stegar än en gång fram och slår en perfekt frispark igen över muren till Nicklas Mattsson som sätter pannan till och från nära håll nickar in 1-0 för ÖT Smygehuk. Vilt jubel i hemmalägret efter det helt rättvisa ledningsmålet. Detta var Nicklas 1:a seriemål i år och det kunde inte kommit lägligare. I den 69:e minuten är det nära igen då Oliver Oliveros i kamp med en försvarare får iväg ett bra skott som går tunnel på målvakten men på något konstigt sätt lyckas ändå målvakten rädda bollen. Hur det gick till vet jag inte. Sen blir det mycket mittfältskamp där Robin Mårtensson, Kaj Nurmi, Gustav Lindquist och Philip Marklund stod upp oerhört bra. I den 81:a minuten kommer så Sjöbos första avslut på mål då en boll spelas bakåt i luften och en Sjöbospelare drar till direkt på volley från 25 meter och bollen hade smitit in under ribban om inte Anders Ohlsson varit på allerten och räddat den till hörna. De efterföljande 9 minuterna blir nervösa då Sjöbo kastade några långa inkast in i ÖT Smygehuks straffområde men framförallt Nicklas Mattsson (planens kung) nickade iväg allt som kom i hans väg. ÖT Smygehuk vinner en fantastiskt bra fotbollsmatch med 1-0 mot serieledande Sjöbo. Att dela ut stjärnor i en sån här match där samtliga från anfall till försvar gör en helhjuten försvarsinsats är stört omöjligt. Jag hade gärna delat ut till alla 11 spelare plus avbytarna och samtliga ledare men det är ju bara 5 spelare som kan få stjärnor. Jag hoppas ni har överseende med detta då jag som sagt tycker samtliga är värda 5 stjärnor! Målvakten Anders Ohlsson gör en stabil insats. Backlinjen spelar som i trans och släpper inte till ett skit! Mittfältet regerar och raderade bort Sjöbos playmaker. Anfallarna slet oerhört i det defensiva och jag har aldrig skådat Anders Nilsson löpa så otroligt mycket. Det var ett sant nöje att se! I nästa match väntar Hammenhögs IF på hemmaplan på fredagen den 3:e september klockan 18:30.